Kahden juuston kesäpasta

Kahden juuston kesäpasta

posted in: Reseptit | 0

 

Kesä ja kesän ihanat tuoreet raaka-aineet on taas täällä! Ruoanlaittajalle sekä kasvisten rakastajalle tämä on tietysti parasta ruokainspiraatioiden aikaa.

 

Tein sunnuntai-iltaan nopean kesäpastan, koska rucolat ja basilikat villiintyvät kasvihuoneessa ja koska jääkaapissa oli kaksi syömistä odottavaa juustoa. Tähän pastaan sopii lisukkeeksi muutakin, jos ruokaseura kaipaa tuhdimpaa vatsantäytettä. Pasta voi olla myös lisuke lihaisalle pääruoalle, tofulle tai vaikkapa nyhtökaurapyöryköille.

 

Kahden juuston kesäpasta

Pastaa (syöjien lukumäärän mukaan)

2 ruokalusikallista oliiviöljyä (tai rypsiöljyä, mutta oliivi sopii makunsa puolesta tähän ruokaan hyvin)

2 kevätsipulia

3 ruokalusikallista siemensekoitusta (esim. pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä

10 kirsikkatomaattia

kourallinen rucolaa

1 mozzarella

½ pkt feta-juustoa

yrttejä, esim. basilika ja korianteri

suolaa ja pippuria

 

Laita pastavesi kiehumaan, mausta se suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Pilko kevätsipulit renkaiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä kuumalla paistinpannulla. Lisää sekaan siemenet ja anna myös kuumentua.

Lisää mukaan halkaistut kirsikkatomaatit ja anna lämmetä hetki.

Kun pasta on kypsää, lisää se pannulle. Lisää myös rucola. Jätä osa rucolasta annosten koristelua varten.

Voit lisätä myös yrttejä mukaan jo tässä vaiheessa tai sitten käyttää ne annosten koristeluun.

Lisää pasta pannulle. Sekoita. Revi päälle mozzarella ja murustele fetajuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Viimeistele ruoka (tai annokset) yrteillä.

 

Jos syöjät kaipaavat ruokaisampaa lisuketta pastan kaveriksi, niin lisää vaikka tonnikalaa, tai paista broilerinfilettä, tofua tai jotain muuta proteiinipitoista rinnalle. Myös nyhtökaura– tai muut pyörykät sopivat rinnalle hyvin.

 

 

Leave a Reply