Sitruunainen Beanit-pasta (kasvis, vegaaninen)

Sitruunainen Beanit-pasta (kasvis, vegaaninen)

posted in: Ideoita arkiruokaan, Reseptit | 0

Moni on kysellyt helppoja ja lapsiperheellekin sopivia kasvisruokaideoita. Tässä tulee yksi sellainen. Tämän valmistamiseen ei mene kauempaa kuin pari kymmentä minuuttia, joten todellista toimivaa arkiruokaa siis.

Beanit on härkäpavusta ja herneproteiinista, sekä vedestä (ja mausteista) valmisettu proteiinipitoinen ruoka-aine, proteiinia on 23g/100g tuotetta. Beanit on alkuperäistä härkistä hieman kiinteämpi rakenteeltaan. Se pysyy kypsennettäessä koossa ja tulee pinnalta rapeaksi. Beanitissä on ihan mukavasti purutuntumaa, eikä se muutu mössömäiseksi ruoanvalmistuksessa. Maku on mieto, eikä papu maistu siitä voimakkaasti läpi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Sitruunainen Beanit-pasta

N. 300 g pastaa (esim. kuvassa oleva täysjyvä cappelli)

vettä

1 rkl suolaa

1 pss pakasteherneitä

1 pkt Beanit Lempeä sitruuna -härkäpapusuikaletta

1 rkl öljyä

½ sitruunan kuori ja mehu

1 prk Oatly kaurakermaa

noin ½ tl suolaa

noin ½ tl pippuria

2-3 oksaa tai maun mukaan tuoretta basilikaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (Täysjyvä cappellin keittoaika on 7 min).

Sillä aikaa paista Beanit-härkäpapuvalmistetta pannulla pari minuuttia öljyssä.

Lisää pannulle herneet ja kuumenna.

Kun pasta on valmista, kaada se pannulle herneiden ja härkäpavun joukkoon.

Huuhdo sitruuna, raasta kuori ja purista mehu pastan joukkoon.

Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää kaurakerma. Halutessasi enemmän kastikemaisuutta pastaan, voit käyttää koko purkillisen, mutta puolikkaalla purkilla saat vähemmän kosteutta ruokaan. (Kuvan pastassa on reilu ½ purkillista.)

Sekoita. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa, suolaa tai pippuria.

Silppua basilikaa joukkoon ja jätä osa koristeeksi päälle.

Sitruunainen Beanit-pasta-toimivaa-arkiruokaa2

(ohje muokattu Yhteishyvässä julkaistusta reseptistä)

Leave a Reply