Tämä blogi on Sinulle, joka haluat tietoa ravitsemuksesta ja terveellisestä ruoasta. Olet kiinnostunut voimaan hyvin ja syömään terveellisesti.

Kaipaat käytännön vinkkejä siitä, miten organisoisit ruoanlaiton, kun aikaa ei aina ole, miten tekisit nopeasti ruokaa niin että se maistuisi myös lapsille, miten saisit ideoita ruokien keksimiseen ja miten toteuttaisit helposti hyviä välipaloja lapsille ja itsellesi.

Haluat saada paljon aikaiseksi arjessa tai ehkä kohentaa jaksamista ja virkeyttäsi arkipäivissä. Miten tämä paletti sitten toteutetaan arjen vaatimusten ja kiireiden keskellä, on ehkä haasteesi.

 

Kirjoitan selkokielisiä artikkeleita terveellisen ravitsemuksen perusteista, joissa on tutkimus taustalla ja vahva käytännönläheisyys ja maalaisjärki mukana.
Ruokaohjeitten ainekset tunnistat ja löydät tavallisesta ruokakaupasta. Vinkit ja ohjeet on helppo toteuttaa arjessa, eivätkä ne vaadi sinulta kokin tai kondiittorin taitoja ja vapaaherrattaren aikatauluja.

Saat myös inspiraatiota hyvään syömiseen ja itsestäsi huolehtimiseen.

 

Elän itse samaa tilannetta kuin mistä kirjoitan. Olen kahden lapsen äiti, teen töitä, pyrin liikkumaan säännöllisesti ja syön terveellisesti. Olen kiinnostunut oppimaan ja harvoin lepään laakereillani, vaan aina on joku projekti käynnissä. Toki myös nautiskelen, vietän juhlia, käyn eväsretkillä lasten kanssa puistoissa ja syön välillä suklaatakin.

Uskon niin vahvasti hyvän ja terveellisen ruoan lisäävän energiaa arjessa, että haluan auttaa muitakin löytämään syömisen avulla uutta virtaa arkeen. Lisäksi uskon että energia synnyttää energiaa. Eli kun tekee hyviä asioita itsensä eteen, saa energiaa tehdä entistä enemmän. Ja tästä koituu hyviä asioita mm. terveydelle.

Mielestäni terveellinen syöminen ei ole tiukkaa vahtaamista tai porkkanan puurtamista, vaan terveellisesti voi syödä helposti ja ihan tavallisessa arjessakin. Opettelemalla syömään oikeita asioita, saa aikaan hyviä asioita kropalle ja terveydelle, rennosti ja hyvällä mielellä. Ruuan kuuluu myös maistua hyvältä ja siitä saa nauttia.

 

Olen valmistunut terveystieteiden maisteriksi ja laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi Kuopion yliopistosta vuonna 2006 ravitsemustiede pääaineena.

Lisäksi olen täydentänyt osaamistani markkinoinnin ja johtamisen opinnoilla kauppakorkeakoulussa, työhyvinvointipäällikkötutkinnolla, liikuntalääketieteen opinnoilla ja työterveyshuollon asiantuntijapätevyydellä. Töiden ohella olen opiskellut myös hyväksymis- ja omistautumisterapiaan pohjautuvan Psyykkinen valmentaja -tutkinnon.

Niinpä lähestymiseni elämäntapamuutoksiin ja ravitsemusohjaukseen pohjautuu ihmisen henkilökohtaisiin arvoihin ja elämäntilanteeseen ja positiivisten ratkaisujen etsimiseen ihmisen oman mielen taitoja hyödyntämällä. Syömme ja elämme tavallisessa arjessa, joten pyrin aina auttamaan ihmisiä löytämään itselleen ja omaan arkeen sopivia tottumuksia.

 

Työkokemusta olen kartoittanut ravitsemusterapeuttina ja hyvinvointipäällikkönä valmentaen ihmisiä elämän kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Lisäksi olen toiminut elintarvikealan yrityksissä, joissa tehtäväni on ollut välittää terveys- ja ravitsemustietoa niin terveydenhuollon ammattilaisille, kuin tavallisille ihmisillekin.

Kirsi Englund

 

Johtava lankani on ollut miettiä minkälaiset ruoat ja tieto edistäisivät suomalaisten terveyttä parhaiten. Tämän koen missiokseni edelleen: haluan antaa ihmisille selkokielistä ja helposti lähestyttävää tietoa siitä, miten voisi syödä terveellisesti siinä ihan tavallisessa arjessa. Haluan, että terveellinen syöminen ja hyvin voiminen olisi helppoa jokaiselle ihan siinä tavallisessa, kiireisessä arjessa.

 

Vahvuuksiani ovat kuuntelutaito, ihmisläheisyys sekä käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen ajattelu. Kysyn, kannustan ja oivallutan. Minun luotani ei asiakas lähde kiellettyjen ja sallittujen ruokien listojen kanssa, vaan motivoituneena ja innoissaan tekemään itsensä näköisiä valintoja omassa arjessaan.

Rakastan ongelmanratkaisua, mitä saan tehdä työssäni: miettiä miten kenenkin ihmisen kohdalla terveyden, arjen, voimavarojen ja hyvän syömisen palikat aseteltaisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Toimin pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla, Helsingin, Sipoon ja Porvoon akselilla sekä liikun sujuvasti muuallakin pääkaupunkiseudulla. Tarvittaessa olen modernien yhteyksien tavoitettavissa mistä vain.

 

Kaikkea voi syödä, kun katsoo mitä syö. Ja minkä verran.

 

- Kirsi