Arkiruokaresepti: Sitruuna-avokadopasta

Arkiruokaresepti: Sitruuna-avokadopasta

posted in: Reseptit | 0

 

Tässä ruokaohje, joka kannattaa lisätä perusarkiruokien valikoimaan, on nimittäin todella helppo ja herkullinen arkeen sopiva ruoka. Kaikki pastan lempikaverit samassa ruoassa: sitruuna, avokado ja basilika.

 

Sitruuna-avokadopasta

1 pkt broilerin suikaleita tai rintafileitä

1 valkosipulin kynsi

1 rkl öljyä

300 g pastaa

3 avokadoa (tai 2 isoa)

1 prk sitruunaruokakermaa (tai 1 prk tavallista ruokakermaa ja ½ sitruunan mehu)

Mustaleima tai parmesan – juustoraastetta

suolaa, pippuria ja sitruunamehua

Tuoretta basilikaa n. 20 lehteä

Pilko broilerin rintafileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannulla lähes kypsäksi. Keitä samaan aikaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko valkosipulin kynsi ja lisää se broilerin sekaan paiston loppuvaiheessa. Sekoita kypsä pasta broilerin joukkoon ja lisää ruokakerma. Jos käytät sitruunamehua, lisää se vasta kuumennuksen lopuksi, jotta se ei juokseta kermaa. Halutessasi lisää sitruunan makua ruokaan, raasta myös sitruunan kuoren keltainen osa mukaan.

Kuumenna minuutti – pari. Lisää juustoraaste ja pilkotut basilikan lehdet. Mausta suolalla,

 

Halutessasi ruoasta kasvisversion, jätä kana pois ja lisää vaikka reilummin avokadoa. Voit lisätä myös vaikka purkillisen valmiiksi kypsennettyjä voipapuja pastaan. Käytä kerman tilalta esimerkiksi kaurakermaa tai mantelikermaa. Juuston voi korvata kasvispohjaisella juustovalmisteella (esim. Violife, Cheezly).

 

 

Leave a Reply