Katkaravut kookoskastikkeella

Katkaravut kookoskastikkeella

posted in: Ideoita arkiruokaan, Reseptit | 0

Nopea wokkiruoka silloin, kun kaipaat vaihtelua on tässä: katkaravut kookoskastikkeella. Samassa ruoassa saat myös aterian kasvikset syötyä, kun käytät niitä reilusti. Voit myös vaihdella itsellesi mieluisia kasviksia.

Reseptissä tarvitaan soija- ja kalakastiketta sekä chilitahnaa, joita ei ehkä ihan päivittäin tule käytettyä. Toisaalta nämä säilyvät hyvin ja niitä voi käyttää monenlaisten ruokien maustamiseen.

 

Katkaravut kookoskastikkeessa

2 kevätsipulia

2 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

2 rkl rypsiöljyä

½ parsakaali

2 rkl kalakastiketta

2 rkl soijakastiketta

1 reilu tl punaista chilitahnaa

2 dl kookosmaitoa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl Maizenaa

½ dl vettä

300 g katkarapuja

Tuoretta korianteria

Riisiä lisukkeeksi

 

Suikaloi kasvikset.

Paista pannulla öljyssä porkkanasuikaleita, sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää pilkotut parsakaalin kukat sekaan.

Sekoita joukkoon maustekastikkeet, chilitahna ja kookosmaito. Lisää sokeri.

Sekoita Maizena vesitilkkaan ja kaada sekoitellen ruoan joukkoon.

Lopuksi sulata katkaravut siivilässä viileän veden alla. Lisää ne ruokaan ja lämmitä ruokaa enää vain pari minuuttia, etteivät katkaravut sitkisty.

Lisää valmiin ruoan päälle korianteria.

Keitä lisukkeeksi riisiä.

Leave a Reply