Yhden pannun (jauheliha)pasta

Yhden pannun (jauheliha)pasta

posted in: Reseptit | 0

Joko olet kokeillut superhelppoa ja nopeaa yhden pannun pastaa?

Tämä pasta on nopeaakin nopeampi arkiruoka ja hyvää siinä on myös se, että pastaan saa upotettua mukavasti myös kasviksia. Kaikki neljä aterian osaa siis tulevat kätevästi yhdessä pannussa, yhdellä keittämisellä.

Myös kasvissyöjälle yhden pannun pasta toimii, kun vaihtaa pääraaka-aineen vaikkapa linsseiksi, nyhtökauraksi tai härkikseksi.

Pasta toimii hyvin myös seuraavana päivänä tarjottuna, eli voit tehdä sitä vaikka tupla-annoksen kerralla.

 

Yhden pannun pasta

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

400 g jauhelihaa (tai 1 pkt nyhtökauraa tai härkistä tai 2 dl linssejä)
1 paprika
1 kesäkurpitsa (n. 300g )
1 rkl rypsiöljyä
4 tomaattia (tai 1 prk tomaattimurskaa)
noin 5 dl vettä
noin 4 dl pastaa
1 tl suolaa,
mustapippuria
1 tl timjamia tai basilikaa
(jos käytät tuoretta basilikaa, voit laittaa sitä noin 5-10 lehteä hienonnettuna)

 

Kuori ja pilko sipuli hienoksi.
Laita syvään paistokasariin (tai kattilaan) ruokalusikallinen rypsiöljyä ja kuumenna kuumaksi. Lisää jauheliha ruskistumaan sekä sipuli.
Pilko paprikat, tomaatit ja kesäkurpitsa kuutioiksi.
Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää joukkoon paprikat, tomaatit, vesi sekä pasta. Lisää myös mustapippuri ja suola.
Anna kypsyä kannen alla noin 8 minuuttia.
Lisää mukaan kesäkurpitsakuutiot ja yrttimausteet.
Kypsennä vielä noin 6 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos näyttää siltä, että kaikki vesi on pannusta imeytynyt pastaan ja pasta on vielä raakaa.
Jos jääkaapista löytyy juuston kantapaloja, käytä ne tämän ruoan lisukkeena raastamalla ja tarjoamalla annosten päällä.

 

Kasvissyöjän yhden pannun pasta

Kasvissyöjä voi käyttää jauhelihan tilalta punaisia linssejä tähän ruokaan. Huuhtele 2 dl linssejä siivilässä ja lisää ne ruskistetun sipulin joukkoon pannulle samaan aikaan paprikan, tomaattien, pastan ja veden kanssa. Linssit kypsyvät kymmenessä minuutissa.

Jos käytät nyhtökauraa tai härkistä, lisää nämä yhdessä paprikan, kesäkurpitsan ja tomaattien kanssa pataan. Kypsennä kuten ohjeessa.

Myös kypsät pavut (säilyketölkistä tai pahvitetrasta) sopivat tähän ruokaan. Ne ovat valmiiksi kypsiä, joten voit lisätä ne vasta viimeisenä.

 

 

Leave a Reply