Pähkinäiset välipalapatukat (gluteeniton)

Pähkinäiset välipalapatukat (gluteeniton)

posted in: Reseptit | 0

 

Tässä ohje helppoihin ja täyttäviin välipalapatukoihin, jotka sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Nämä täynnä hyviä rasvoja olevat kevyesti makeat patukat sopivat hyvin myös vaikka iltapalaksi, tai kahvin kanssa sekä pienen nälän, että makeanmieliteon vieväksi kahvileiväksi.

 

Pähkinäiset välipalapatukat (gluteeniton)

(noin 12 kpl)

 

2 dl manteleita

2 dl cashew-pähkinöitä

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl pähkinä- tai mantelitahnaa (saa olla reilu lusikallinen)

2 kananmunaa

8 taatelia (kivet poistettu)

1 tl kanelia

 

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi. Voit hyvin jättää pähkinöitä vähän karkeammaksi rouheeksi, niin saat mukavasti lisää suutuntumaa patukoihin.

Muotoile taikinasta käsissä pötköjä ja taputtele ne pellille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes patukat alkavat saada väriä reunoille.

Säilytä valmiit patukat jääkaapissa.

 

 

Leave a Reply