Yllättävän nopea ja helppo arki-illan ruoka on tämä kikherne-curry. Kasvisten pilkkomisen jälkeen ei tarvitse kuin yhdistellä ainekset ja antaa lämmön tehdä tehtävänsä ja hauduttaa maukas ruoka valmiiksi.
Runsaasta mausteiden määrästä huolimatta ruoka ei ole tulinen, vaan enemmänkin ihanan lämpimän maukas. Sopii siis myös hyvin perheen pienemmän väen sapuskaksi.
Annoksesta riittää neljälle kohtuullisen nälkäiselle syöjälle. Jos porukka on suurinälkäistä, lisäisin silloin annokseen toisen purkillisen kikherneitä. Kastiketta ruoassa on reilusti, joten lisäannoksella kikherneitä ruokaan saa täyttävyyttä. Mausteiden määrän voinee tuolloin myös laskea 1,5 kertaisena.
Kikherne-curry
1 iso sipuli tai 2 pientä
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 paprika
rypsiöljyä paistamiseen (noin 4 rkl)
½ tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
½ tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
½ tl kurkumaa
vajaa 1 tl punaista chilitahnaa
noin 2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 reilu rkl tomaattipyrettä
1 tlk kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk kaurakermaa
Lisukkeeksi: kvinoaa tai riisiä
Pilko porkkanat, sipuli ja paprika kuutioiksi. Hienonna myös valkosipuli ja inkivääri.
Laita isolle pannulle rypsiöljy ja kuumenna. Lisää porkkanat, anna kypsyä muutama minuutti. Lisää sipuli ja kypsennä hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri.
Lisää kaikki kuivat mausteet. Jos pannu näyttää kuivalta, voit lisätä tässä vaiheessa vielä hiukan lisää rypsiöljyä.
Lisää myös chilitahna ja tomaattipyre. Sekoita ja anna kypsyä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja kikherneet.
Anna hautua noin 10 minuuttia.
Lisää kaurakerma ja anna ruoan vielä hautua hetki tai vaikka noin puolisen tuntia.
Keitä lisukkeeksi riisiä tai kvinoaa, voit tarjota curryn myös vaikka tuoreen leivän kera. Halutessasi valmista myös salaatti.
Leave a Reply