Broileri-kasvispannu

Broileri-kasvispannu

posted in: Reseptit | 0

Onko päivällinen vielä mietinnässä? Tässä tulee ohje, joka valmistuu todella nopeasti. Ohjeessa voi hyödyntää jääkaapista löytyviä aiemmilta aterioilta jääneitä aineksia, tai tehdä sen alusta alkaen uusista aineksista. Siinä piileekin ohjeen juju. Oikeastaan tämä ruoka voi olla nimeltään – ja raaka-aineiltaan ihan mitä vaan, sen mukaan mitä valitset, tai mitä kaapeistasi löytyy.

Ruoan idea on siis lyhykäisyydessään se, että otetaan kasviksia, jotain proteiinipitoista, joku nestemäinen tuote sekä valmistetaan hiilihydraattipitoinen lisäke. Näistä valmistuu nopeasti ateria, johon kuuluu kaikki tarpeelliset aterian osat.

Kaikkein nopein versio syntyy pakastevihanneksista ja valmiiksi kypsennetystä lihasta tai kanasta. Ruokaan saa makua haluamastasi nesteestä sekä mausteita. Ohjeesta voi tuunata myös täysin kasvisversion.

 

Broileri-kasvispannu

1 rkl rypsiöljyä

Kasviksia (esim. 1 sipuli, 2 porkkanaa, 1 palsternakka, ½ parsakaali tai kukkakaali, kourallinen pitkiä vihreitä papuja, 1 paprika, herkkusieniä) TAI pakastevihannessekoitusta

Broileria, jotain muuta lihaa, 1 prk kypsiä papuja tai kikherneitä tai 1 pkt tofua

Kookosmaitoa, ruokakermaa, kaurakermaa tai soijakermaa

Pähkinöitä tai manteleita (noin kourallinen)

Riisiä, pastaa, nuudeleita, perunaa, bataattia tai suikaloitua kesäkurpitsaa

 

Pilko kasvikset ja laita ne pannulle kypsymään rypsiöljyyn. Sekoittele välillä

Jos käytät raakaa lihaa tai kanaa, paista se samaan aikaan toisessa pannussa. Jos käytät kypsää lihaa/kanaa tai papuja, tofua tai muuta kypsää proteiininlähdettä, voit lisätä ne suoraan kasvisten sekaan näiden ollessa vielä hiukan rapeita.

Kun kasvikset alkavat olla lähes kypsiä, lisää liha/kana tai pavut tai tofu. Lisää myös haluamasi neste. Lisää myös pähkinät. Kuumenna vielä hetki ja mausta haluamallasi tavalla.

Keitä samalla lisukkeeksi riisiä, nuudeleita tai pastaa. Jos sinulla on jäänyt jotain edellämainittua edellisiltä aterioilta, voit joko sekoittaa ne pannun joukkoon, tai kuumentaa ja tarjoilla erikseen.

Jos haluat vähentää hiilihydraattien saantia, suikaloi kesäkurpitsasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pastamaisia suikaleita. Lämmitä nämä nopeasti kastamalla noin minuutiksi esim. siivilässä kuumaan veteen.

Maustamisesta:

Kanalle sopii mausteeksi esim. curry, juustokumina suola ja pippuri (kuumenna curryä öljyssä hetki ennen lihan lisäämistä.),

Lihan voit maustaa suolalla ja pippurilla tai halutessasi chililla, cayannepippurilla tai itämaisilla mausteilla.

Kasvisversioon sopivat kaikki yrtit, esimerkiksi timjami, rakuuna, basilika. Myös pähkinätahna tuo ruokaan mukavan maun.

Leave a Reply