Hirssipannukakut (gluteeniton)

Hirssipannukakut (gluteeniton)

posted in: Reseptit | 0

 

Nämä pannukakut toimivat hyvin aamu-, ilta- tai välipalana kun haluat jotain gluteenitonta leivän tai puuron sijaan. Maistuu hyvin myös kahvin kanssa tukevana kahvileipänä.

Pannukakuissa on ihanan kuohkea rakenne. Maistuvat mukavasti hirssiltä, mutta maku ei ole liian voimakas tai poikkeava perinteisiin viljatuotteisiin tottuneelle kuitenkaan. Suosittelen kokeilemaan! Ohjeesta saa myös vegaanin jättämällä kananmunan pois tai korvaamalla sen vaikkapa jollain kuituvalmisteella.

 

Hirssipannukakut

1 dl kaurajauhoja (esim. Provena-jauhot ovat puhtaita)

1,5 dl hirssihiutaleita

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

1 banaani

1 kananmuna

2 rkl rypsiöljyä

2½ dl maitoa, kauramaitojuomaa tai muuta sopivaa nestettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Muussaa banaani esim. haarukalla lautasella. Sekoita kuivien aineiden joukkoon banaani, kananmuna, öljy ja neste. Sekoita ja anna turvota noin kymmenen minuttia.

Paista kuumalla lettupannulla rypsiöljyssä.

Tarjoile esimerkiksi banaaniviipaleiden, vadelmien ja pähkinätahnan kanssa. Raejuusto toimii hyvin suolaisena ja täyttävämpänä lisukkeena pannukakuille.

 

Leave a Reply