Oletko nähnyt Facebookissa meal prep – videoita, joissa tehdään monen päivän lounaat kerralla yhdellä uunipellillä?
Olen monta kertaa miettinyt että ne näyttävät niin helpolta tavalta saada päivällinen kasviksineen pöytään, että pitäisi kokeilla, mutta en ole saanut vaan testattua (niin niin, onko se uusien tapojen oppiminen hankalaa, vai mitä?).
Vihdoin sain kokeiltua, ja totesin, että tässähän on uusi, ihan superhelppo tapa saada arki-illan ruoka pöytään.
Yhden pellin päivällinen
Laita broilerin fileet syvälle lautaselle ja ripottele niille vähän öljyä, soijakastiketta ja pippuria. Pilko kasviksia suikaleiksi, ripottele myös niille vähän öljyä ja suolaa. Lisäksi voit suikaloida vaikka perunaa tai bataattia lisäksi (tässä kuvassa meillä ranskikset voitti äänestyksen).
Tässä oli porkkanaa, ruusukaalia ja sipulia. Hyvin sopisi myös vaikka palsternakka, parsakaali tai vihreät pavut… Kannattaa laittaa kasviksia reilusti jos haluat niistä seuraavalle päivälle lounaaksi myös.
Kasvissyöjä voisi laittaa broilerin tilalta vaikka tofua, halloumia, tai kikherneitä (lisäisin ne vasta paistamisen puolessa välissä, sekoittaisin mausteeksi öljyä ja 1 tl juustokuminaa).
Laita kaikki ainekset pellille ja pelti uuniin, paista 220 astetta, 25 min ja superruoka on valmis!
Odotellessa ehdit siivota keittiön ja heittää sohvallekin.
Leave a Reply