Tarvitseeko arjen pikaruoan olla aina ranskalaisia ja kalapuikkoja? Voisiko joskus tehdä vähän terveellisemmän aterian pikaisesti?
Tässä yksi idea:
Tarvitset:
Porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia tai muita kasviksia
Salaattiaineksia oman valinnan mukaan (esim. salaatti, babypinaatti, rucola, kurkku, tomaatti, paprika tms.)
Avokadoa, aurinkokuivattuja tomaatteja
Halutessasi voit lisätä vaikkapa mozzarellaa, raejuustoa tai halloumia
Kikherneitä, kypsiä linssejä (pahvitetrassa) tai tofua paloina
Laita kattilaan vettä sentti-pari, kuumenna kiehuvaksi.
Pilko porkkanat, parsakaalit ja kukkakaalit suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää kattilaan ja höyrytä noin viisi minuuttia.
Sillä aikaa pilko salaattiainekset lautaselle.
Pilko myös tarvittaessa juusto tai tofu.
Lisää muut ainekset lautaselle. Lisää lopuksi myös kypsennetyt kasvikset.
Mausta joko itsetehdyllä salaatinkastikkeella tai vaikka vain oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja ripauksella suolaa, sokeria ja pippuria. Voit käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tuomassa makua.
Tämän pikaruoan aineksia voi vaihdella sen mukaan, mitä omasta kaapista löytyy.
Ja ruoka on jo valmis, ennen kuin uuni ehtisi edes lämpimäksi.
Leave a Reply