Nyhtökaurapyörykät

Nyhtökaurapyörykät

posted in: Reseptit | 0

 

Tässä yksi ruokaohje lisää kasvisruokia suosivan arkiruokapankkiin. Nyhtökaura on noussut uudeksi kasvisruokasuosikiksi, joka maistuu myös sekaruokailijalle. Se on yksi hyvä vaihtoehto ruokalistalle jos tuntuu, että ainaiset jauhelihat ja broilerit kyllästytvttävät. Nyhtökauran yksi valtti on se, että se ei varsinaisesti vaadi erillistä kypsennystä, vaan sille riittää lämmittäminen muiden ruoka-aineiden seassa. Sitä voi käyttää kuitenkin tosi monipuolisesti melkein mihin tahansa ruokaan, mihin normaalisti käyttäisit jauhelihaa tai broilerisuikaleitakin.

 

Nämä pyörykät on helppo ja mielestäni ainakin maistuva arkiruoka. Jos kerralla ruokapöydässä ei kulu koko annoksesta tulevat pyörykät, niin pakasta ihmeessä loput. Saat niistä nopean hätävara-aterian sellaiselle päivälle, kun et ehdi laittamaan ruokaa alusta asti.

 

Jogurttikastike kruunaa mielestäni pyörykät, joten älä jätä sitä väliin. Voit käyttää maustamattoman jogurtin sijaan myös kermaviiliä kastikkeen pohjana.

 

Nyhtökaurapyörykät

 

250 g nyhtökauraa

1 dl korppujauhoja (tai kaurahiutaleita tai ruisjauhoja)

2 dl ruokakermaa tai jotain kasvikermavalmistetta

1 kananmuna

1 sipuli

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

½ tl paprikajauhetta

Öljyä paistamiseen

 

Lime-korianterijogurttikastike

1 dl turkkilaista jogurttia

3 rkl limemehua

1/4 tl suolaa

½ tl sokeria (tai hunajaa)

Korianterinlehtiä noin 15 kpl

 

Mittaa kulhoon korppujauhot ja ruokakerma ja anna turvota 5-10 minuuttia.

Kuutioi ja paista sipuli öljytilkassa

Lisää joukkoon kananmuna, murusteltu nyhtökaura, paistettu sipuli ja mausteet

Pyöritä (tai ”puristele”) taikinasta pyöryköitä ja paista öljyssä parin minuutin ajan per puoli. Tai paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

 

Tarjoa esimerkiksi nuudelin, avokadon ja haluamiesi kasvisten tai salaatin kera.

 

 

Leave a Reply