Muru-makaronilaatikko (vegaaninen)

Muru-makaronilaatikko (vegaaninen)

posted in: Reseptit | 0

 

Viime viikolla löytyi somesta ja kaupan hyllyiltä jälleen uusi kasviproteiinin lähde, suomalaisesta kaurasta valmistettuna.

Elovena-brändin alla markkinoitava Muru kaurajauhis on siis kaurasta, perunaproteiinista, herneproteiinista ja suolasta valmistettu ”kaurajauhis”, proteiininlähde. Tuote on koostumukseltaan aiempia samankaltaisia kasviproteiinin lähteitä murumaisempi, todella lähellä paistetun jauhelihan rakennetta.

Tuote onkin selvästi suunniteltu suoraan korvaamaan jauheliha ruoanvalmistuksessa. Ja tämä käyttöliittymä toimiikin. Mitä helpommin raaka-aine on korvattavissa toisella, samoissa ruokalajeissa, sitä pienempi kynnys on siirtyä uuden tuotteen käyttöön.

 

Kauran ja herneproteiinin edut jauhelihaan nähden ovat vähärasvaisuus, näiden raaka-aineiden myötä ruokaan ei tule lainkaan kovaa, tyydyttynyttä rasvaa, eikä myöskään kolesterolia. Lisäksi kaura ja herne tuovat ruokaan reilusti kuitua. Proteiinia Muru kaurajauhiksessa on saman verran kuin 9% rasvaa sisältävässä paistijauhelihassa. Rasvaa vain 4,3 grammaa.

Murun pakkauskoosta, 350 grammasta tulee (alla olevalla ohjeella) mukavasti iso vuokallinen makaronilaatikkoa, eli kiireiselle perheelle syötävää ainakin parille aterialle.

 

Kokeilin Murua kaurajauhista makaronilaatikossa, jauhelihan tilalta. Tein ruoasta saman tien vegaanisen ja pakko sanoa, että se onnistuikin erinomaisesti. Tämä makaronilaatikko on juuri niin ihanaa pehmeää lohturuokaa, kun makaronilaatikon kuuluukin olla.

Toki Murusta voi tehdä kasvisversion normaalisti munamaitoa ja tavallista juustoa käyttämällä.

Suosittelen kokeilemaan!

Muru-kaurajauhis-toimivaa-arkiruokaa

 

Muru-makaronilaatikko

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

2 rkl rypsiöljyä

1 pss Muru-kaurajauhista

1 tlk tomaattimurskaa

½ dl tomaattipyrettä

7 dl makaronia (keittämätön)

1 kasvisliemikuutio

2 rkl pizzamaustetta

1 tl timjamia

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

½ tl cajunmaustetta

1 tl hunajaa (pyöristämään tomaatin happamuutta)

2 dl soijajauhoa

(noin 2 dl juustoraastetta joko tavallista juustoa tai vegaanijuustoa)

Päälle koristeeksi noin 10 kpl kirsikkatomaatteja.

 

Kuoria ja pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia pannussa rypsiöljyssä muutama minuutti.

Lisää Muru, tomaattimurska ja tomaattipyree sekä valkosipuli. Lisää myös noin 2 dl vettä pannulle. Sekoittele ja anna hautua viitisen minuuttia (Muru imee itseensä hiukan nestettä)

Lisää myös mausteet. Cajun maustetta voit käyttää oman maun mukaan.

Keitä pasta lähes kypsäksi samaan aikaan ja laita kasvisliemikuutio pastan keitinveteen.

 

Voitele uunivuokan reunat öljyllä.

Kun pasta on valmista, säilytä 5 dl pastan keitinlientä.

Lado Muru-tomaattiseos ja makaronit vuorotellen uunivuokaan.
Sekoita soijajauho pastan keitinliemeen. Kaada tämä liemi uunivuokaan makaronin ja Muruseoksen joukkoon.

Jos haluat, lisää päälle juustoraastetta.

Halutessasi voit latoa vuokan päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja.

 

Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea.

Tarjoa salaatin tai höyrytettyjen kasvisten kanssa.

 

Muru-makaronilaatikko-vegaaninen-toimivaa-arkiruokaa

 

Joko olet kokeillut Murua? Mitä valmistit ja tykkäsitkö?

 

 

Leave a Reply